Італійська кухня увійшла в п'ятірку найпопулярніших у світі. І яке італійське блюдо спадає на думку в першу чергу? Правильно, піца! Її люблять всі: від веселих малюків до людей похилого віку, причому незалежно від їхнього матеріального стану. Це смачне, але при цьому нескладне у приготуванні та підготовці інгредієнтів блюдо, відзначається невисокою собівартістю, а це дуже важливо, якщо Ви збираєтеся почати свій бізнес. Відкриття піцерії буде чудовим варіантом бізнесу, який можна організувати, не маючи великого капіталу.
Італійська кухня увійшла в п'ятірку найпопулярніших у світі. І яке італійське блюдо спадає на думку в першу чергу? Правильно, піца! Її люблять всі: від веселих малюків до людей похилого віку, причому незалежно від їхнього матеріального стану. Це смачне, але при цьому нескладне у приготуванні та підготовці інгредієнтів блюдо, відзначається невисокою собівартістю, а це дуже важливо, якщо Ви збираєтеся почати свій бізнес. Відкриття піцерії буде чудовим варіантом бізнесу, який можна організувати, не маючи великого капіталу.
Для того, щоб приготувати та доставити до клієнта смачну і чудово виглядаючу піцу, потрібно, по-перше, знати з яких етапів складається технологія виробництва піци, а по-друге, мати під рукою все необхідне обладнання для піцерії.
Для організації піцерії потрібно наступне основне обладнання:
• піч для піци.
• мукопросіювач,
• тестоміс,
• тесторозбивач,
• прес для піци (або машина для розкачування тіста),
• овочерізка,
• слайсер,
• сирорізка,
• блендер,
• плиту для приготування соусів,
• стіл для збору піци,
• холодильні установки,
• інвентар.
Щоб Вам було легше визначитися, яке обладнання придбати в першу чергу, почнемо з обов'язкового мінімуму.
Ні одній піцерії не обійтись без якісної печі для піци. Моделей таких печей випускається велика кількість. Вони відрізняються і за принципом дії, за діаметром випіканого виробу та кількістю камер. Печі для піци бувають трьох видів - дров'яні, підові та конвеєрні.
Дров'яні
Звичайно вважають, що справжній продукт повинен випікатися в дров'яній печі. Сьогодні цей вид обладнання використовується рідко. Висока ціна, спеціалізоване обслуговування, вправність піццамейкера, тривалий час розігріву (до 1 години), стаціонарне встановлення – все говорить не в пользу даної категорії, хоча продукт в такій печі випікається всього за 120 секунд. До покупки такої печі може спонукати бажання робити «найсправжнішу» піцу. Адже яке б чудо техніки не використовували для імітації вогню та каменю, піцу, випечену в дров'яній печі сплутати не можна ні з чим. Навіть якщо клієнти піцерії зовсім не гурмани, дров'яна піч буде чудовою рекламою вашому бізнесу.
Підові печі
У печах цієї категорії, піца поміщається на кам'яний або керамічний під. Класичним матеріалом піду, звичайно, вважається камінь. Камінь, використовуваний для підів, має унікальні акумулятивні властивості – довше, ніж будь-який інший матеріал, утримує високу температуру і швидше її набирає. За своїм складом, цей камінь копіює пресовану застиглу вулканічну лаву, використовувану в перших печах для піци. Температура випічки дуже висока – це 400-500 C. Саме цим підові печі для піци відрізняються від звичайних підових печей. Під може розміщуватися вгорі або внизу і нагрівається ТЕНами. У випадку, коли в печці використовується енергія згоряючого газу, а не електроенергії, під нагріває газовий горілка. Іноді печі випускають з термостійким склом для контролю над процесом приготування. При експлуатації підових печей є можливість додати начинку на приготавлюване вироби. А їх випуск у вигляді багаторівневих екземплярів дозволяє випікати до чотирьох видів продукції одночасно. Плюсом є невисока вартість і простота обслуговування. Тому підові печі для піци є найбільш поширеним видом.
Конвеєрні печі
Принцип роботи конвеєрної печі відрізняється. Продукт поміщається на сітчастий транспортер і проходить через тунель. Існують моделі печей, де транспортер вирізняється вогнетривкими глиняними плитами, що має свої переваги, дозволяючи слідом збільшити швидкість виробництва. Додатково, отриманий продукт буде ближче до випічки в класичній печі на дровах. Втрати тепла в конвеєрних печах дуже високі, тому на продукт направляється потік гарячого повітря за допомогою декількох вентиляторів для концентрації гарячого повітря у зоні випічки. Температуру випічки та швидкість транспортера можна налаштовувати. Час випічки піци становить до 5 хвилин. Такі типи печей придбають великі ресторани швидкого харчування та піцерії, оскільки піч зручна також для приготування інших страв, від гарячих сендвічів до напівфабрикатів. Для правильного та ефективного використання конвеєрної печі досить знати загальні налаштування швидкості транспортера та температури. Будь-який член кухонного персоналу може оволодіти такою інформацією. Таким чином, якість вихідного продукту не залежить від кваліфікації персоналу. Результат буде однаковим для ідентичних продуктів.
Піца-піч є головною робочою одиницею піцерії, це серце піцерії, і не варто на ній економити. Якщо Ви купите низькоякісну піч, вона може зламатися в будь-який момент, зазвичай в самий невигідний момент, і тоді Ваш вигідний бізнес перетвориться на дорогий ремонт або повторну покупку обладнання (а другий раз Ви не будете економити), то чому платити двічі? Наша компанія продає піц-пічі тільки від високоякісних, всесвітньо відомих італійських брендів: PRISMAFOOD, GAM, Cuppone, FIMAR, Pizza Group, FROSTY, MORELLO FORNI. Давайте трошки поговоримо про кожен бренд і ціни на піц-пічі.
Компанія Prismafood (Італія) спеціалізується на виробництві професійного обладнання спеціально для піцерій. Prismafood вважає якість матеріалів і технологій основною гарантією надійності своїх продуктів. Розробляючи обладнання, Prismafood спирався на досвід італійських рестораторів, побажання власників піцерій та кулінарні традиції. Асортимент піц-пічів Prismafood дуже широкий, від малих переносних печей (без підсвічування і оглядового скла PRISMAFOOD BASIC 1/40, PRISMAFOOD BASIC 1/50, PRISMAFOOD BASIC 2/40, PRISMAFOOD BASIC 2/50) до великих професійних печей для 4, 6, 8 і 12 піц різних розмірів (з підсвічуванням, кількома регульованими нагрівачами та оглядовим склом PRISMAFOOD BASIC 4, PRISMAFOOD BASIC 6, PRISMAFOOD BASIC 44, PRISMAFOOD BASIC 66). Піц-пічі Prismafood порадують Вас своєю низькою ціною та хорошою якістю. Ви можете придбати хорошу піч на 4 піци по 30см кожна за 8800 грн.
Італійська компанія GAM була заснована приблизно 20 років тому. Вона виробляє піц-пічі, тестомісилки та інше професійне обладнання. Принцип роботи компанії ґрунтується на довгостроковому післяпродажному обслуговуванні та технічному обслуговуванні. Обладнання удосконалюється на основі відгуків рестораторів та власників піцерій. Небагато компаній можуть запропонувати удосконалення пічі перед її випуском. Піц-пічі GAM оснащені оглядовими вікнами, незалежними термостатами, вентиляційними отворами для виходу пари, керамічними підлогами та підсвічуванням. Компанія пропонує піц-пічі для малих піцерій (пічі для 2, 4 піц) а також для великих виробництв (GAM EK 4, GAM EK 6, GAM EK 4+4, GAM EK 6+6 піци). Ціна на піц-піч GAM EK 4 незначно вища за Prismafood, і піч на 4 піци обійдеться Вам у 12000 грн.
Найкраще обладнання для піцерій виробляють італійські виробники. Компанія Cuppone є одним з лідерів у виробництві професійного обладнання для піцерій. Вона працює на європейському ринку з 1963 року. Компанія майже щорічно представляє нові моделі обладнання. Вона була першою, хто запустив піц-пічі з програмованим керуванням, що викликало сенсацію серед власників ресторанів та піцерій. Деякі моделі мають повністю цифрове керування. Компанія виробляє електричні та газові пічі. Проте важливо пам'ятати, що газові пічі виробляють в Італії. Перед покупкою потрібно переконатися, що технічні характеристики продукту підходять для Вашої компанії та врахувати різницю в тиску газу в газопроводах. Тиск газу в Європі трохи нижчий.
Особливості печей для приготування піци від фірми Cuppone:
камери та зовнішня поверхня печей виготовлені з нержавіючої сталі;
керамічне покриття пода – шамотна глина;
освітлення пекарських камер у всіх моделях;
інноваційна теплоізоляція печей, що оптимізує споживання електроенергії;
максимальна температура +500 С.
Компанія виробляє кілька ліній печей Evolution, Max, Micro, Gas, кожна з яких користується успіхом у певній категорії рестораторів. Ціни на лінійки різні, від середньобюджетних до елітних дорогих (з продуктивністю до 22 піци за 1 завантаження). Серед середньобюджетних моделей CUPPONE TZ420/1M, TZ425/1M, TZ430/1M, TZ435/1M, TZ425/2M, TZ430/2M, TZ435/2M (25/1 – 25 це діаметр піци, 1 це кількість ярусів печі для піци), можна придбати піч Cuppone TZ430/1M на 4 піци за 10500 грн.
Печі для приготування піци FIMAR - розробка не тільки техніків, але і художників. Технічний дизайн продукції виконаний як у дусі сучасності, так і в класичних традиціях дизайн - стилю італійських кафе та піцерій. Різні габаритні варіанти доповнюють картину. Тепер можна вибирати, яка з моделей FIMAR поселиться на вашій кухні. Для впевненості в тому, що гордене ім'я FIMAR нічим не підмарене, перейдемо до більш точних характеристик. Почнемо з того, що внутрішні поверхні камери для випікання викладені сертифікованим в Європі покриттям. Нагрівальні елементи оснащені запобіжниками та термостатом з функцією ручного відновлення. Поможуть побачити те, що відбувається всередині, галогенові лампи. Модельний ряд печей для піци «FIMAR» досить широкий, щоб потенційний покупець міг мати можливість вибрати. У всіх печах для піци FIMAR контролю температури в камерах випікання, обов'язкова деталь - внутрішня підсвітка та оглядове віконце з високопрочного марки скла. Широкий модельний ряд включає такі моделі: FME4, FME4+4, FME6, FME6+6, FME9, відповідно на 4, 6, 8, 9, 12 піци діаметром 30 см. Цінова політика печей для піци FIMAR схожа з печами для піци компанії GAM. Піч для піци FIMAR FME4 на 4 піци діаметром 30 см можна купити за 12000 грн.
Pizza Group веде свою історію з 1973 року. Виробництво компанії починалось з обладнання для підприємств громадського харчування. У ході свого розвитку Pizza Group враховувала все більше зростаючий попит на піцу поза межами Італії і змінила напрям своєї діяльності, в результаті чого почала виробляти обладнання тільки для піцерій, чим і займається досі. В цій області компанія знаходиться серед лідерів, так як її обладнання відрізняється надійністю, простотою в експлуатації та оптимальними технічними характеристиками. Динамічний розвиток компанії забезпечується надійним та молодим персоналом. Печі для піци Pizza Group випускаються в кількох серіях: Baby, Entry, Master Professional (окремо з механічним контролем та цифровим) і Pyralis. Печі можуть бути однокамерними і двокамерними, з механічним або цифровим керуванням. Ємність – від 1-ї (М35/8, М35/17, М50/13) до 18 піц (ENTRY 18) діаметром 25 або 30 см. Є також тунельні печі, призначені не тільки для приготування піци, але і для сендвічів, лазаній, хлібобулочних виробів. Потік гарячого повітря забезпечує рівномірне розподіл тепла, що запобігає пересушуванню продукції. Як завжди, в усіх печах присутня підсвітка, термометр, таймер. Ціни на печі для піци від Pizza Group – від 11000 грн до 60000 грн. Вони залежать від кількості піц в печі, від об'єму, технічних характеристик.
Додатково мають низьку тачку на колесах і комплект коліс. Тестоміс Fimar 25/SN з непідйомним робочим органом і несъемною чашею об'ємом 32 л можна придбати за близько 13500 грн.
Фірма Alimacchine спеціалізується на випуску машин невеликого об'єму. Міні-тестоміс ідеально підійде невеликим закладам громадського харчування. Усі деталі виконані з високоякісних матеріалів і мають гарантію. Розрізняють моделі серії NT з фіксованою головкою, при цьому об'єм чаш складає 7,12,22,32,41,64,82 літра. Усього є 7 моделей цієї серії. Тестоміси серії NT/RE мають відкидну головку і съемну чашу об'ємом 7,12,22 або 32 літра. Ця серія налічує 4 моделі. Існують 5 моделей тестомісів серії NT/R з відкиднувшоюся головкою і об'ємом 7,12,22,32,41 літра. Також фірма випускає серію FT, у якій моделі RM мають підйомну головку з місяльним органом, а моделі VEM – съемну чашу.
Особливості тестомісів Alimacchine:
Тестоміси продуктивністю від 4 до 60 кг.
Корпус машини і всі дотикаючись до тесту деталі виконані з фарбованої або нержавіючої сталі.
Є моделі з несъемною і съемною чашею.
Чаша також виконана з нержавіючої сталі.
Розрізняють одно- і трьохфазні машини.
Моделі працюють на одній або двох швидкостях.
У двохшвидкісних пристроях перша швидкість використовується для перемішування сиру, друга – місце тесту. Тестоміс Alimacchine SM30FM несъемна чаша, непідйомний робочий мех-м, чаша 32 л ціна 14000 грн.
Фірма Pizza Group спеціалізується на замісі тесту для піци, булочок, пиріжків. Тестоміси мають дві швидкості замісу тесту. Моделі TF мають фіксовану головку і чашу, а моделі TR – піднімаючуся головку і съемну чашу. Відповідно і ціни на моделі Pizza Group TF нижче, ніж на моделі Pizza Group TR. Об'єм чаші тестомісів 7, 10, 15, 17, 22, 33, 53 літра. Тестоміс Pizza Group IF33 фіксована чаша - 33 л, ціна 12000 грн.
Вже близько 30 років компанія SIGMA займається вивченням, проектуванням і виробництвом тестомісильного обладнання. Метою компанії завжди було виробництво обладнання, яке задовольняло б усі запити споживача. Точно тому компанія ставить на перше місце, передусім, безпеку людини, простоту використання обладнання, вирішення проблем, пов'язаних з нестачею місця в приміщенні. SIGMA пропонує сертифіковане обладнання, а також надійний і ефективний сервіс.
Італійська фірма SIGMA, що випускає різноманітну лінійку спіральних тестомісів, представляє широкий вибір пристроїв від апаратів невеликого об'єму в 16 л до 200 кг теста. Вони оснащені стаціонарними і підкатними чашами. Додатково до тестомісів додаються аксесуари – венчики, лопатки, крюки, чаші. Тестомісильні машини SIGMA в залежності від моделі можуть мати від 1 до 3 швидкостей (3 швидкість – реверс), а також можуть бути оснащені таймерами, що встановлюють час замісу на тій або іншій швидкості. Тестомісильні машини з завантаженням чаші від 60 кг теста оснащені 2 двигунами, мають пам'ять на 20 програм. Ціна тестоміса SIGMA не особливо відрізняється від їх італійських собратів.
Компанія Sottoriva (Італія) випускає широкий модельний ряд продукції. Можна виділити ряд загальних характеристик для тестомісів даної фірми:
Застосовуються лише високоякісні матеріали, такі як посилена скло і нержавіюча сталь.
Прилади можуть обробляти тесто будь-якої щільності.
Міксер тестоміс можна вибрати зі съемною чашею, а також регульованою висотою місильного органа.
Спіраль у певних моделях обертається в різних напрямках (наприклад серія SA).
Можливість автоматичного підйому місильного органа після завершення замісу.
Можливість ручного і автоматичного вибору швидкостей.
Для виготовлення деяких видів хліба використовуються вілочні місильні органи в моделях серії ARCA.
У моделях серії VELA є 2 швидкості і 2 таймери.
Якщо Ви збираєтесь відкрити невелику піццерію, то в принципі, Ви можете обійтись і без мукопросівателя. Але у випадку з серйозною піццерією, мукопросіватель просто необхідний. Він не лише просіє муку від сміття, але й очистить від металевих включень, збагатить муку киснем, а відповідно і тісто буде більш повітряним і смачним.
Тестодільник здатний швидко і точно розділити тісто на потрібні вам заготовки, з яких випікається піцца. Головне – правильно вибрати обладнання, яке буде вигідно саме вашому виробництву. Винахід під назвою «тестодільник» обертається з тістом тонко, ніжно і раціонально, а також береже час. Якщо Ви збираєтесь масово випікати піццу, то тестодільник допоможе розділити тісто на однакові за розміром або вагою, на ваш розсуд, дуже швидко і точно. Ви зекономите масу часу, який Ваш кухар зможе витратити на оформлення піцци. Компанія Комплекс Проект співпрацює тільки з італійськими брендами, такими як: Pietroberto, SIGMA, Sottoriva.
Прес для піци — дивовижне пристосування, що економить сили і час при великих обсягах і швидкостях виробництва піци. Прес – це відмінна альтернатива великому штату професійних працівників. Висока продуктивність допоможе справитися з будь-яким, навіть найбільшим і несподіваним напливом відвідувачів. Створений він для того, щоб швидко і рівномірно обробити тісто. Мета преса – за лічені секунди, не поступаючись якістю роботи людині, виготовити круглу тестову форму, яку ще називають – «карст». Передбачається виготовлення форм для різних видів піци, карсти яких відрізняються між собою діаметром і товщиною. Прес не лише формує, але й підпікає карст. Підпікання відбувається на дно тестоформуючого пластини. Вибір пресу залежить від виду піци, яку ви готуєте. Компанія «Комплекс Проект» пропонує преси з фіксованим і підійманим верхом.
Преси для піци SIGMA SPZ 40 і SPZ 50 – моделі, що повністю демонструють, як готувати класичну піцу. Незважаючи на всю класику виготовлення карста, варто відзначити, що діаметри карстів відносяться до "американської" частини історії піци, адже саме в Америці піца "виросла" до 40-50 см, тоді як на батьківщині, в Італії, розмір класичної піци становить всього 35 см. Ціни на прес для піци SIGMA SPZ 40 близько 22000 грн.
Найпоширеніша модель компанії PIZZA GROUP – це Pizzaform. Пристрій цієї моделі повністю відповідає найвишуканішим вимогам покупців. Різні модифікації моделі розраховані на різні діаметри карста. Діапазон починається від 30 см і закінчується 55 см. Вага отриманого виробу – від 80 до 650 гр. Досить приємна вага, якщо врахувати, що це лише заготовка – карст. Температурний режим моделі розрахований на значення в 150 градусів за Цельсієм. Такий апарат можна встановити у будь-якому кафе або піцерії – знадобляться лише два грузчики. Вага преса становить від 114 до 160 кг, в залежності від модифікації моделі. Модельний ряд Pizza Group: PFD50, PFD45, PFD40, PFD36, PFD35.
Продовжуючи огляд, перейдемо до пресу компанії ZANOLLI. На вітчизняному ринку активним попитом користуються моделі Devil 45 і Devil 33, відзначаючись надійною електронікою і незалежними температурними регуляторами робочих поверхонь. У Devil 33 діаметр карста має значення 33 см, у Devil 45 – 45 см відповідно.
В іншому – все той самий надійний, виготовлений за найвищими стандартами професійний прес для піци – незамінний помічник шеф-кухаря будь-якого піцца-заведення. Прес для піци Zanolli Devil 33 для піци діаметром 33 см, 400 піц / год коштує 34400 грн.
Прес для піци, випускаємий брендом CUPPONE, продовжує список кращих і найбільш достойних. Слід зазначити, що ця італійська фірма досить широко представлена на ринку нашої країни. Описувати всі моделі було б занадто довго, тому розглянемо одну з базових моделей.
Професійний електричний овочерізалка призначений для нарізання фруктів, овочів та сиру обсягами від 3 кг і більше. Практично в усіх видах піци використовуються овочі та сир. Усе це необхідно швидко і якісно обробити: нарізка помідор, грибів, натертий сир і тд. Незамінним помічником Вам послужить овочерізалка. Вона швидше і якісніше наріже всі овочі, даст Вам можливість приготувати не лише багато піци, але і овочеві салати, невід'ємна складова здорового харчування. Лідерами серед виробників професійних овочерізалок є французька компанія Robot Coupe і італійська фірма Fimar. У ціновій політиці вони близькі одне до одного, але за якістю бездоганний лідер Robot Coupe. У своєму асортименті продукції вони представляють велику кількість овочерізалок різної продуктивності та потужності: Robot Coupe CL 25, Robot Coupe CL 30, Robot Coupe CL 50, Robot Coupe CL 50 Ultra, Robot Coupe CL 52, Robot Coupe CL 60. Для кожної овочерізалки можна придбати комплект дисків для нарізки соломкою, нарізки, терки, хвилястими ломтями, кубиками, фрі.
Людство прагне до економії зусиль у всьому, особливо в такій справі як нарізати ковбасу, вітчину і бекон однакової товщини ломтями. Саме для цього був створений професійний слайсер. Він прекрасно справляється з завданням тонкої нарізки однакової товщини будь-яких м'ясних, а також сирних продуктів. Серед виробників слайсерів добре себе зарекомендували італійські бренди Sirman, R.G.V., Fama, Fimar, Berkel, німецькі Bizerba, Grasselli і виробники з США: Globe, Hobart, UNIVEX і ANVIL.
Саме гаряче обладнання дозволяє значно прискорити процес виготовлення піци, зберігаючи якість готового продукту. Вибір конкретної моделі залежить від потреб вашого бізнесу та фінансових можливостей.
Холодильне обладнання – важливий елемент будь-якого закладу громадського харчування, зокрема піцерії. Холодильні шафи є необхідним умовою успішного функціонування піцерії. Придбати промисловий холодильник – значить забезпечити продукти, що вимагають особливих умов зберігання, товарний вигляд, гарантію якості та довіру покупців. Холодильні шафи виробляють численні виробники: італійські Desmon, DGD, SAGI, польські Cold, російські Polair, македонські Inox Electric, Німеччина – Китай EWT Inox, данські – Tefcold. Об'єм і кількість дверей холодильних шаф різноманітні, одно-, дво-, трьох- та чотирьохдверні. Вони можуть бути середньотемпературними, морозильними та комбінованими. Великий вибір холодильного обладнання представлений на нашому сайті, а наші спеціалісти підберуть модель, яка підійде за всіма параметрами: ціна, габарити, об'єм, кількість дверей, температурний режим.
Не варто забувати про дрібниці. Інвентар для піцерії відіграє дуже важливу роль. Правильно підібраний кухонний інвентар забезпечить швидку та якісну роботу працівників кухні.
Ось повний перелік необхідного обладнання для піцерії. В залежності від планової продуктивності Ви самі можете визначитися з обладнанням, яке варто придбати у першу чергу. Піца дуже швидко полюбилася українцям, так що Ваш піцерійний бізнес швидко принесе Вам прибуток, а з правильно підібраним обладнанням це станеться в більш короткі строки, оскільки Ви зможете швидше приготувати необхідну кількість піци у стислі строки.
Все технологічне обладнання для піцерії можна придбати у нашій компанії за доступними цінами з доставкою по всій Україні. Ми з задоволенням підберемо обладнання, яке буде підходити особисто Вам за всіма параметрами: ціна, продуктивність, габарити. Ми також виконуємо розстановку обладнання у Вашій кухні, у разі подальшого придбання запропонованого обладнання, проект розстановки Ви отримаєте БЕЗКОШТОВНО! Наша компанія виконує гарантійне та післягарантійне обслуговування всього обладнання.
Бажаємо Вам успіху у Вашому піцерійному бізнесі! А разом із компанією «Комплекс Проект» процвітання Вам забезпечено!
Придбати обладнання для піци (піч для піци, мукопросіювач, тестоміс, тесторозбивач, прес для піци (або машина для розкачування тіста), овочерізка, сікозбірник, сирорізка, блендер, плиту для приготування соусів, стіл для збору піци, холодильні установки, інвентар для піцерії) в Рівному, Харкові, Луцьку, Львові, Криму, Івано-Франківську, Черкасах, Хмельницькому, Ужгороді, Донецьку, Луганську, Сумах, Дніпропетровську, Чернівцях, Тернополі, Житомирі, Вінниці, Києві, Одесі, Маріуполі, Євпаторії. Ціни на обладнання для піцерії (піч для піци, мукопросіювач, тестоміс, тесторозбивач, прес для піци (або машина для розкачування тіста), овочерізка, сікозбірник, сирорізка, блендер, плиту для приготування соусів, стіл для збору піци, холодильні установки, інвентар для піцерії) придбати в Ніколаєві, Кіровограді, Чернігові, Полтаві, Сумах, Херсоні, Дніпропетровську, Харкові, Херсоні, Луганську, Донецьку, Запоріжжі, Сімферополі, Севастополі, Ялті.
В наявності
В наявності
В наявності