Тестоокруглювачі - спеціальне технологічне обладнання для формування виробів із заздалегідь приготованого тіста. Тісто попередньо розрізають на порційні шматки. Для цього може бути використаний апарат тестоделітель. Після поділу заготовок тіста, їх додають в тестоокруглювач для додання їм округлої форми. Крім того, що тесту надається куляста форма, - структура тесту поліпшується, зникають пори.
Якщо ви вирішили вибрати тестоокруглювач для свого підприємства, то в першу чергу необхідно звертати увагу на продуктивність апарату і ваговий діапазон, на який розрахований тестоокруглювач. Чим ширше буде цей ваговий діапазон, тим універсальніше буде апарат: з'являється можливість налаштувати обладнання на різні види виробів. Наприклад, для розширення лінії виробництва - нових виробів.
За принципом роботи тестоокруглювачі класифікуються на чашоподібні та конусні апарати.
B конусному тестоокруглювачі заготовка обертанням конуса переміщається по жолобу. За рахунок цього заготовці надається необхідна форма. Чим довше жолоб, тим якісніше обробляється продукт. Чашоподібні тестоокруглювачі мають меншу продуктивність, ніж конусні, а формування тіста відбувається довше, тому що в таких апаратах обертається сама чаша.
Також існують комбіновані машини тестоделітелі-тестоокруглювачі, оскільки найчастіше на виробництвах один процес супроводжує інший. Це обладнання має менший ваговий діапазон, і меншу продуктивність, порівняно з кожним апаратом окремо. Комбіновані машини для обробки тесту часто можна побачити в кондитерських або піцеріях. Підприємства, які спеціалізуються на виробництві хліба, віддають перевагу тістоделітелю і тестоокруглювачу окремо.Компанія "Комплекс Проект" пропонує тестоокруглювачі від вітчизняного та європейського виробника з гарантією якості. Якщо ви не знаєте, який тестоокруглювач купити, звертайтеся до наших менеджерів за консультацією. Ми відповімо на всі ваші запитання і допоможемо підібрати відповідну модель апарату.
В наявності
Под заказ
В наявності
В наявності