Міксер планетарний настільний
Якщо ви вирішили купити міксер планетарний, це означає, що на своєму виробництві ви бажаєте звільнити не одну пару рук кухарів. Планетарний міксер, або міксер кондитерський, використовується для приготування різних видів тіста (дріжджове, бісквітне, пісочне та інші), соусів, кремів, майонезу. Відразу стає ясно, що планетарні міксери для кухні — абсолютно універсальне і незамінне обладнання, яке ніколи не буде простоювати без діла.
Міксер для тіста і як він влаштований
Міксер для замісу тіста влаштований досить просто і не вимагає ніяких спеціальних навичок для роботи з ним. Конструкція міксера складається з дежі, де замішується тісто, місильного органу, двигуна, який приводить в рух місильний орган. За рахунок планетарного обертання місильного органу навколо дежі і навколо своєї осі одночасно відбувається приготування соусу або заміс тіста. Завдяки такому руху забезпечується найбільш ретельне замішування тіста.
- Кріплення дежі

- Підтримка дежі
- Ліфт дежі
- Кришка ліфта
- Панель управління
- Верхня кришка
- Захисна шторка
- Вінчик
- Дежа
- Гак
- Лопатка
Міксери для замісу тіста укомплектовуються декількома насадками (віночок, гак і лопатка), щоб була можливість готувати різні страви.
Віночки використовують для збивання яєчної маси, мусу, суфле, рідкого тіста.
Гак застосовують для промішування дріжджового тіста.
Лопатки необхідні для цукрової глазурі, еклерів, бісквітів, начинок для борошняних виробів, а також картопляного пюре.
Міксер стаціонарний і правила вибору
Як вже стало зрозуміло, що універсальне обладнання для тіста — це міксер планетарний. Купити його — це, звичайно ж, правильне рішення, але як не розгубитися серед різноманітності запропонованих на ринку планетарних міксерів різних виробників? Пропонуємо вашій увазі кілька порад.
- Призначення міксера. Де ви збираєтеся його використовувати? Від цього прямо пропорційно залежить обсяг дежі міксера і кількість швидкостей. Для продуктів з різною щільністю необхідні різні швидкості. Чим більше швидкостей у вашого міксера планетарного — тим більше можливостей його використання. Так, для кафе та ресторанів вигідно купувати планетарний міксер із середнім об'ємом дежі, але з великою кількістю швидкостей. Для великих підприємств харчової промисловості має сенс купити модель з великим обсягом чаші, але з невеликою функціональністю. На ринку представлені моделі з об'ємом дежі до 140 л! Потрібен планетарний міксер для хлібобулочного комбінату? Це — те, що вам необхідно.
- Міксери з великим об'ємом дежі, як правило, виробляються підлогові. Відповідно планетарні міксери з невеликим об'ємом дежі — настільні.
- Не забувайте про комплектацію міксера: кількість насадок в комплекті, наявність додаткової дежі або насадок, можливість додаткових функцій міксера. Стандартна комплектація міксера — гак, віночок, лопатка.
- Всі деталі, які контактують з харчовими продуктами, повинні бути виготовлені з нержавіючої сталі. Якщо вам пропонують обладнання з пластиковими деталями — будьте обережні.
- Час збивання або замісу тіста. Як правило, таймер виставляється на 15 хвилин. Для продуктів, де потрібно більш тривалий час приготування, розгляньте моделі з часом збивання до 30 хвилин.
- Панель управління. Вона буває механічною або сенсорною. Механічна панель служить довше, а сенсорна — простіше очищається і має сучасний дизайн.
Компанія "Комплекс Проект" пропонує планетарний міксер, купити який можна прямо зараз на сайті. Ми представляємо таких провідних європейських виробників: Kenwood (Америка), KitchenAid (Америка), Sirman (Італія), Conti (Італія), EWT Inox (Китай), Fimar (Італія), GAM (Італія), Frosty (Італія), Verona (Італія).
Менеджери компанії дадуть відповідь на всі ваші запитання і допоможуть підібрати стаціонарний міксер саме для ваших потреб.
