Розстоєчна шафа - зробіть вашу випічку дивовижною.
Секрет повітряної і смачної випічки полягає не тільки в правильному рецепті і підборі інгридієнтів. Дуже важливим є процес бродіння тіста то як він відбувається, і де при цьому зберігається саме тісто.
Спростити це завдання вам допоможе - розстоєчна шафа.
Для чого застосовується розстоєчна шафа?
Як відомо расстойка - це процес бродіння тіста перед випічкою. Тісто збільшується в об'ємі і стає більш пухким. Все це дозволяє формувати структуру хлібобулочних виробів.
Розстоєчна шафа - це апарат, який використовується при витримування тіста для різних заготовок перед випічкою. Він створює для тесту правильну і комфортну середу температура якої не перевищує 38 градусів, а вологість в межах 75-85%. Це середовище допоможе відновиться структурі дріжджового тіста, яка була порушена при формуванні і робить його розпушеним, за допомогою виділення вуглекислого газу - тісто «підходить».
Також його використовують для стійки швидкозаморожених напівфабрикатів з дріжджового тіста.
Використовують такі розстійкові шафи безпосередньо кафе, ресторани, готелі, великі кондитерські цехи і хлібобулочні комбінати.
Конструкція розстоечного шафи:
1. Сама шафа
2. Пристрій управління
3. Дверцята
4. Ємність з ванночкою
Всі розстійкові шафи мають систему зволоження парою, а температуру всередині шафи можна регулювати. Внизу шафи розташований піддон з губкою, яка вбирає вологу, а також оснащений теном, який нагріває вологу і перетворює її в пар. Це дає можливість зробити всередині шафи тепле і вологе середовище.
Потрібно звернути уваги на таку функцію шафи, як підсипання борошна. Її мають багато сучасних моделей. Її мета - не допустити залипання тесту. Також розстійкова шафа має зручне скляне віконце, яке дає можливість візуально контролювати процес.
Як вибрати розстійкову шафу?
Варто звертати уваги на нові моделі.
Перед здійсненням покупки расстоечного шафи зверніть увагу на наступні моменти:
Под заказ
В наявності
В наявності