Харчові котли використовуються для варіння перших, других страв, напоїв у великих обсягах - від 60 літрів.
За своїм пристроєм електричні харчоваркові котли є багатошаровим резервуаром у формі циліндра, розташованим на опорах. Виготовляється з харчової нержавіючої сталі. Габарити харчових котлів зазвичай досить зручні для розміщення на професійній кухні.
Знизу котла прикріплюється парогенератор, який стикається з варильним посудиною і заповнює парову" сорочку "парою. «Сорочка» - це простір між стінками котла, де розташовані мінеральна вата і вода (теплоізоляційний матеріал). Тепло в результаті процесу конденсації віддається варильній посудині, залишки конденсату стікають назад до парогенератора. Котли харчові електричні оснащені завжди двошаровими стінками, що забезпечує хорошу теплоізоляцію, а значить, втрати тепла в атмосферу зменшуються.
Більшість харчових котлів обладнано перемішуючим пристроєм, що дуже зручно для приготування супів або каш, соусів.
Ha котлі встановлюється регулятор нагріву температури, клапани заповнення водою котла і "сорочки". Харчоварковий котел можна підключити стаціонарно до гарячої та холодної води.
Непрямий спосіб нагріву харчового котла застосовується частіше, так як безпосередній або прямий спосіб нагріву може стати причиною пригорання їжі.
Котли електричні харчоварювальні з перекидною кришкою більш зручні у використанні: готові страви зручніше вивантажувати через відкидну кришку, ніж через спеціальний зливний кран. Сучасні харчоваркові котли оснащуються функціями пасування, розтирання, збивання, перемішування продуктів, це досить зручно при приготуванні великих обсягів їжі: 300 кг салату перемішається за 6 хвилин, а картопляне пюре приготується швидше, ніж за одну годину.
У парогенераторі нагрівається вода і прямим шляхом надходить в варильну камеру, нагріваючи там вміст котла.
В наявності
Под заказ