
Кавомолка професійна
Для приготування ароматної і смачної кави необхідно використовувати суміжемолоті зерна. Для цього використовується професійна кавомолка. Професійна кавомолка за принципом роботи мало чим відрізняється від побутової, проте пропонуємо розглянути кілька видів промислових кавомолок.
Перед тим, як ви вирішили вибирати професійні кавомолки, купити їх, необхідно визначитися з типом кавомолки, який підійде вам. На сьогоднішній день на ринку представлено два типи професійних кавомолок: ножові (роторні) та жорна.
B роторних кавомолках ножі знаходяться всередині бункера, в якому подрібнюється продукт. Після включення апарату ножі починають обертатися, перемелюючи зерна в порошок. Ступінь подрібнення зерен безпосередньо залежить від часу помелу & ndash; чим довше триватиме помел, тим дрібнішими будуть частинки. Ножові кавомолки добре підходять для закладів, де каву варять в турках, для яких необхідний помел & laquo; в пил & raquo;. Незручність роторних кавомолок полягає в тому, що тут відсутня дозатор порцій, тобто кількість зерен для кожного помелу необхідно відміряти вручну, а також наявність всього однієї ємності для помелу & ndash; кавові зерна і порошок знаходяться в одному бункері.
B жорнових кавомолках кавові зерна подрібнюються спеціальними дисками & ndash; жорнами циліндричної або конічної форми. За допомогою жорнових кавомолок можна досягати рівномірного і дбайливого помелу, що особливо важливо для приготування кавових напоїв & laquo; під тиском & raquo; - еспресо, капучино, мокко.
Професійна кавомолка може бути з дозатором і без нього, порційна і непорційна відповідно. Кавомолки з дозатором використовуються для помелу певного сорту кави для певної кавоварки. У завантажувальний бункер можна засипати будь-яку кількість зерен, а кавомолка перемелить тільки потрібну кількість. Непорційні кавомолки використовують на підприємствах, де необхідно отримувати великі обсяги сировини, наприклад, в кавових будинках або у відділах супермаркетів. Іноді такі кавомолки називають кавомолками під пакет. Хоча вони і без дозатора, але обладнані спеціальним затискачем для пакета, в який здійснюється помел. За годину роботи непорційні кавомолки здатні перемелювати до 1 кілограма зерен.
Кавомолки професійні і правила їх вибору
При виборі промислової кавомолки необхідно враховувати кілька її особливостей, про які ми розповімо нижче:
- · Якість помелу зерен. Як правило, сучасні кавомолки мають кілька ступенів помелу, як правило, від 6 до 14. Для різних кавових напоїв необхідна різна ступінь помелу. Всі жорнові промислові кавомолки впораються з помелом кави і для турки & laquo; в пил & raquo;, і для приготування у френч-пресі, де потрібні більші частинки.
- · Сплав, з якого виготовлені жорна. Найчастіше для виготовлення деталей використовують нержавіючу сталь, проте рекомендуємо віддавати перевагу кавомолкам, перемелюючі деталі яких виготовлені зі спеціальних сплавів з титановим покриттям. Кавомолки з керамічними жорнами також користуються популярністю.
- · Діаметр жорен. Діаметр жорен дозволить визначити продуктивність апарату. Чим більше діаметр жорен, тим більше кави можна подрібнювати за одиницю часу.
- · Обсяг завантажувального бункера. Чим більше місткість бункера кавомолки, тим більше кавових зерен можна подрібнювати за один цикл помелу.
Компанія & laquo; Комплекс Проект & raquo; пропонує обладнання кавомолка професійна, купити яку можна прямо зараз на сайті або замовити по телефону, зв'язавшись з менеджером. У нашому магазині представлена кавомолка професійна б/у і нова. Здійснюємо доставку по всій Україні.