Зварити макарони - нехитра справа, на побутовій кухні господині для цього використовують звичайні каструлі. А ось на професійній кухні, де масштаби виробництва досить великі прийнято використовувати професійні макароноварки. Макароноварка професійна - обладнання незамінне в закладах громадського харчування, де в меню присутня італійська кухня. Обладнання значно скоротить час приготування страви, дозволити готувати одночасно відразу кілька видів макаронів, а також може використовуватися для приготування равіолі, пельменів, вареників або рису.
Макароноварки бувають газовими і електричними. На сайті компанії «Комплекс Проект» представлені електричні макароноварки. За своєю конструкцією макароноварки нагадують фритюрниці. Обладнання буває одно- або двоконтейнерним. Двоконтейнерні макароноварки дозволяють одночасно готувати відразу кілька типів макаронів. Корпус макароноварки виробляється з нержавіючої сталі. Всередині ванночки розташований кульовий кран, завдяки якому здійснюється злив води. Макароноварки обладнуються температурним контролем і додатковим термостатом. Нагрів відбувається за допомогою ТЕНів. Професійна макароноварка підключається безпосередньо до водопроводу і каналізації. Принцип роботи макароноварки простий: в спеціальну ємність наливають воду, а в спеціальний кошик засипають макарони. На панелі управління задається необхідний час приготування. Після того, як закипає вода, кошик з макаронними виробами автоматично опускається у воду. Спеціальний пристрій, вбудований в кошик автоматично помішує макарони в процесі варіння. Після того, як заданий час варіння закінчується, кошик з макаронами піднімається автоматично і вода з кошика стікає. Незаперечні переваги використання професійних макароноварок: • Макароноварки прості у використанні, легкі в обслуговуванні і довговічні в експлуатації; • Значна економія енергії, навіть при приготуванні декількох видів макаронних виробів; • У макароноварках застосовується спосіб швидкого приготування макаронів, за рахунок чого піна не утворюється, в порівнянні з варінням макаронів у звичайній побутовій каструлі; • У деяких моделях може бути вбудований бойлер для приготування рису, овочів, тефтелей, яєць, продуктів у вакуумній упаковці; • Макароноварки оснащуються запобіжниками, завдяки яким у разі перебою енергії проведеться аварійне відключення обладнання; • Макароноварку легко розбирати і просто мити. • Обсяг ванни, кількість. Обсяг ванни повинен бути прямо пропорційним масштабам вашого виробництва: більше масштаб - більше обсяг ванни макароноварки. Краще, якщо ванн в макароноварці буде дві; • Потужність. Від потужності безпосередньо залежить час розігріву макароноварки і час приготування продукту. У різних виробників потужність може коливатися від 4 кВт до 24 кВт;
• Матеріал. Міцні і довговічні макароноварки виконуються з нержавіючої сталі. На нашому сайті «КомплексПроект» ви можете знайти макароноварки від виробників Словенії - Kogast та Італії - Bertos. Макароноварка електрична
Як вибирати макароноварку?
При виборі професійної макароноварки необхідно звернути увагу на три необхідних параметри: обсяг ванни, кількість ванн, потужність макароноварки і матеріал, з якого вона виконана.