Ha хлібопекарських виробництвах досить складно працювати з тестом вручну. Для того щоб полегшити людську працю було придумано безліч видів професійного обладнання: міксери, тесторозкатки, тестоокруглювачі, тістомеси, тестоделітелі. Головне правильно підібрати обладнання, яке буде необхідно саме вашому виробництву.
B даній статті мова піде про один з необхідних видів обладнання - тестоделітелі.
Головне завдання тестоделітеля - ділити тісто на порційні заготовки певної ваги, форми або розміру.
Тестоделітелі вперше з'явилися досить давно, але помітно еволюціонували з того часу: використання апарату стало комфортним, рівень шуму знизився, машини стали компактніше і більш продуктивні.
Сучасні тестоделітелі як правило невеликих габаритів, мають високу продуктивність (10-40 порцій на хвилину), виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі та інших безпечних матеріалів, використання яких просте в догляді і чищенні.
Bce тестоделітелі відрізняються декількома параметрами, які необхідно враховувати при виборі обладнання:
Існує два види тестоделітелей за способом поділу: вагові та об'ємні.
Вагові тестоделітелі використовують як міру поділу вагу тесту. Ці апарати визначають точну вагу тесту, розташовує заготовку на робочій поверхні і ділить. Більшість тестоделителей такого типу обладнані додатковою функцією - тестоокругленням. Тістоделітель-тестоокруглювач не тільки розділяє тісто на порційні шматки, але і надає майбутньому виробу округлу форму.
Крім того, вагові тістоделітелі бувають конусні, а також тестоделітелі на кілька рядів: від двох до шести.
Компактні вагові тестоделітелі не припускають високу продуктивність.
Об'ємні тестоделітелі припускають, що заготовки тесту, однакові за об'ємом, будуть мати рівну вагу.
Ділення відбувається в діловій головці - спеціальний механізм. По суті методу подачі тесту в цю головку, тістоделітелі бувають вакуумні або поршневі.
Такі тістоделітелі мають більшу продуктивність, на відміну від вагових, а також більшу межу поділу.
Тестодавці будь-якого типу можуть бути оснащені панеллю управління, яка стане в нагоді для того, що б задавати або міняти програми ділення. Тестоделітелі можуть бути обладнані лічильниками підрахунку заготовок.
При виборі тестоделітеля завжди необхідно враховувати його мінімальний і максимальний межа ділення. В основному, виробники випускають ряд моделей з різними межами:
20/50, 25/60, 25/70, 30/100, 30/90, 30/120, 65/175, 85/210, 100/230, 130/330, 15/25, 40/90, 60/150, 90/210, 150/350 і 300/500 - вага тестових заготовок в грамах від і до.
Вага тіста задається за допомогою маховика. Маховик обладнаний вбудованим масштабом поділу. Регулятор швидкості дає можливість змінювати швидкість поділу.
За типом управління розрізняють автоматичні тестоделітелі, напівавтоматичні, а також ручні.
Компанія "Комплекс Проект" пропонує купити тестоделітель гідравлічний або тестоделітель-округлювач від провідних виробників. Менеджери компанії дадуть відповідь на всі ваші запитання і допоможуть підібрати необхідну модель. Сервісна служба компанії в разі необхідності здійснить ремонт тестоделителей.
Под заказ
В наявності
В наявності