Ha перший погляд, здається, що обладнання для приготування хот догів однакове і типове, проте слід знати відмінності цих апаратів. На сьогоднішній день ринок представляє кілька видів апаратів для приготування хот догів. Розглянемо детальніше їх відмінності.
Обладнання для приготування хот догів буває:
Жарочні апарати в свою чергу класифікуються на:
Кожен вид апаратів для хот дога відрізняється розрахунком кількості одночасно готується продукту, а значить і швидкість обслуговування безпосередньо залежить від цього.
Апарат хот дог класичний - це пристрій з металевими штирями, вбудованими в корпус, в штирях знаходяться нагрівальні елементи. На штирі насаджують розрізані поперек булки для хот догів або спеціальні батони. На корпусі апарату розташована спеціальна ємність, в якій на пару розігрівають сосиски. Сосиски підігрівається близько 1 хвилини, а булки - за 30 секунд. Батони після підігріву знімають з штирів, а в отвір кладуть гарячу сосиску. Доповнити хот дог можна листям салату, свіжими або солоними огірками, солодким перцем капустою і полити зверху кетчупом, майонезом хот догів або іншим апетитним соусом.
Парове обладнання для виробництва хот догів нагадує невелику шафу зі скляними дверцятами, через які можна стежити за приготуванням продуктів, а також демонструвати клієнтам процес приготування.
Складається такий апарат з металевого корпусу, датчика температури і ТЕНів. Внутрішня камера ділиться на дві секції (для сосисок і для булочок). В окремих секціях булочки і сосиски обробляються парою, над ними проводиться дезінфекція, і вони стають теплими.
Парові апарати для хот догів, як правило, досить габаритні і мають набагато більшу продуктивність, ніж штирьові. Оптимальний варіант для закладів або точок швидкого харчування з середньою або великою прохідністю.
Обладнання для хот догів (Україна) також може бути карусельного типу. Тут сосиски обсмажуються в спеціальній жарковій камері барабанного типу, який обертає продукти навколо своєї осі. Крім сосисок в таких апаратах можна готувати кури гриль, курячі окорочка або крильця. Нагрівальні ТЕНи у верхній частині робочої камери фокусують потік тепла конкретно на продуктах, що готуються, а значить, просмажуються вони рівномірно. Галогенні лампи підсвічують камеру, за рахунок чого весь процес приготування легко проглядається через скляні двері.
Обладнання для продажу хот догів також може бути роликовим - це невеликі обертові ролики з антипригарним покриттям, всередині яких розташовані Тени. У невеликі виїмки між роликами кладуться сосиски і рівномірно підсмажуються завдяки їх безперервному обертанню. Роликові грилі для хот догів з 7 роликами (6 виїмок) розраховані на приготування 12 сосисок одночасно, це в середньому 60 сосисок на годину. Обладнання з 10 роликами розраховане на приготування 27 сосисок одночасно, а це приблизно 150 штук на годину.
Компанія "Комплекс Проект" пропонує вам купити обладнання для хот догів від українських та європейських виробників. Наші менеджери проконсультують вас з усіх питань і допоможуть у виборі обладнання. Звертайтеся!
Под заказ
В наявності
В наявності
В наявності