В наявності
t ° = + 2 °/+ 10 ° C
об'єм 92 л., 4 хромовані полиці р>
Дата зміни: 03.04.19
Це стосується в першу чергу старих вин, тому що вони особливо чутливі до високих температур. Сильно низькі температури також можуть нашкодити винам. Якщо температура нижче -3 ° С напій сильно погіршується і починає втрачати свої якості. При низьких температурах у деяких білих вин випадає в осад винна кислота.
Вологість повітря також впливає на вино. Оптимальна вологість для зберігання вина дорівнює 70-80%. Якщо вологість підвищується понад 80%, то вино гине. При зниженні вологості (менше 50%), всихає пробка, а винний спирт випаровується. Але, незважаючи на дотримання необхідної вологості, вино потребує захисту від всихання пробки. Тому пляшки вина зберігають в горизонтальному положенні - пробка контактує з напоєм і захищає його від попадання кисню. justify;"> Не можна, щоб на вино потрапляли прямі сонячні промені. Світло погано впливає на структуру, руйнуючи речовини, які надають вину колір. Вино набуває поганий, специфічний присмак. Саме тому винні шафи обладнані затемненими дверима, які покриті спеціальним покриттям, а вино зберігається в спеціальних комірках і нішах, недоступних для світла шафи підтримують необхідний мікроклімат для зберігання вина.
Винні шафи поділяються на монотемпературні, дво-, трьохтемпературні та мультитемпературні. Це залежить від кількості температурних зон.
Монотемпературні винні шафи підтримують однакову температуру у всьому своєму об'ємі - від + 4 до + 16 ° C. Потрібна температура встановлюється вручну за допомогою перемикача. Такі винні холодильники набувають для винних бутіків або приватних колекцій з метою тривалого зберігання вина або підготовки його до дегустації. Відмінність монотемпературних шаф від більш дорогих і більш якісних шаф для вина в тому, що другі оснащуються системою природної вентиляції з фільтром з активованого вугілля, а рівень вологості всередині їх обсягу може змінюватися. justify;"> Дво- і трьохтемпературна шафа для зберігання вина, має, відповідно, дві і три температурних зони (ізольованих відсіку).У відсіках можна зберігати різні вина, наприклад, червоні, білі та ігристі.
Мультитемпературні винні шафи розраховані на чотири, п'ять і більше температурних зон. Їх число може досягати десяти, а рівень підтримуваної температури в різних температурних зонах становить від + 5 ° C до + 21 ° C. Температурні зони розділяються між собою не перегородками, а повітряними потоками. У верхній частині винної шафи зазвичай знаходяться зони з найвищою температурою (близько + 18 + 21 ° С). justify;"> B холодильних винних шафах застосовуються дві основні системи охолодження: статична і вентильована. Статичне охолодження забезпечує комбінацію різних темперетур у вином шафі. Різницю температур зазвичай використовують для уповільнення або прискорення процесу дозрівання вина. Вентильовані винні шафи підтримують у своєму обсязі один рівень температури, тому вони більше підійдуть для зберігання одного сорту вина.
Вбудовувані винні шафи використовуються не тільки для зберігання вина, але і для демонстрації його відвідувачам. Їх дизайну приділяється особлива увага. У дорогих ресторанах Ви можете побачити дерев'яну винну шафу. Такі шафи для зберігання вина виглядають дуже красиво. Заклади, оформлені в сучасному стилі, надають перевагу холодильникам для вина в пластиковому корпусі.
Щоб купити шафу для вина або купити винний холодильник телефонуйте нашим менеджерам по тел.::0663655349, 0577510941.
В наявності
В наявності
Под заказ
В наявності