Куттер - це професійне обладнання на кухні закладу громадського харчування, яке використовується для приготування овочевих або фруктових пюре, паштетів, замішування тіста, збивання мусів або кремів, приготування високоякісної пасти, фаршів з різними ступенями подрібнення. За рахунок низької посадки ножів - відмінна характеристика куттерів - можна готувати навіть невеликі порції будь-якого продукту.
Обсяг чаші - один з важливих параметрів професійного куттера. У різних моделях місткість може бути від 15 до 125 літрів. Чаші виготовляються з нержавіючої сталі, а кришки, як правило, з пластику. Куттер для м'яса або куттер для фаршу поставляється в комплекті з двома і більше ножами. Частота обертання ножів може варіюватися від 1000 обертів на хвилину до 3000 об/хв і більше. Ножі для куттера можуть бути різної форми заточки.
Пристрій кутерів досить простий. На станині закріплюються чаша і ріжучий механізм. На валу ріжучого механізму закріплено кілька прямих або серповидних ножів. Ножі поперемінно занурюються в закриту вакуумну або відкриту чашу. Куттери поєднують процеси подрібнення і змішування. В результаті такої роботи м'ясо перетворюється в однорідну подрібнену масу. Якщо подрібнення м'яса відбувається у вакуумних умовах (вакуумний куттер), то фарш зберігає своє забарвлення, вітаміни і поживні речовини. Цей процес виключає окислення продукту, а значить термін зберігання такого фаршу тривалий.
Кутер поставляється в комплекті з двома і більше ножами, які обертаються з частотою від 1000 обертів на хвилину до 3000 об/хв. Ніж куттера може мати ріжучу кромку у вигляді прямої лінії з заточкою у вигляді клина або маловигнутої лінії і складної геометричної форми (ламана лінія).
Куттер може використовуватися для приготування м'ясних страв. Обробка м'ясної сировини не займе більше 5 хвилин. Обладнання може працювати зі свіжим або замороженим м'ясом. Морозиво м'ясо попередньо необхідно нарізати не невеликі шматки. Якщо подрібнювати одночасно два різних види м'яса, маса вийде повністю однорідною. М'ясо, оброблене в куттері, виходить різного ступеня рубане (дрібнорубане, середньо рубане, великорубане). Всі необхідні інгредієнти для приготування м'ясних страв також можна подрібнювати і змішувати в куттері.
Куттер впорається з приготування супів, гарнірів, соусів. Овочеві і фруктові пюре куттер приготує швидко, але слід пам'ятати, що апарат не можна використовувати для приготування картопляного пюре - в результаті виходить однорідна клейка маса. Ідеально куттер підходить також для приготування соусів. Інгредієнти не тільки подрібнюються, але і змішуються, крім того через отвір в кришці чаші можна додавати необхідні продукти безпосередньо в процесі приготування. За допомогою куттера можна збити тісто для млинців, оладок, омлетів або сирників. Для супу-пюре куттер легко і просто подрібнить компоненти в гарячому вигляді.
Купити куттер можна для приготування кондитерських виробів. За допомогою куттера можна подрібнювати будь-які горіхи з різним ступенем подрібнення. У куттері можна подрібнити фрукти для начинки пирогів. Апарат подрібнить, наприклад, апельсини, персики або ананаси великими шматочками. Для джемів і конфітюрів куттер подрібнить ягоди для подальшої їх термічної обробки. З куттером ви зможете замішувати будь-який вид тіста (кекси, печиво, млинці, бісквіти). У куттері можна приготувати цукрову пудру або марципан, глазурі або емульсії.
Виберіть для себе на сайті "Комплекс Проект" універсальне незамінне обладнання куттер. Ціна на нього вказана на сайті. Проконсультуйтеся у менеджерів компанії, який куттер краще підійде саме для вашого підприємства.
В наявності
В наявності
В наявності