Граніту (іт. - охолоджений коктейль) - тонко подрібнений кавовий або фруктовий крижаний напій, який ось уже багато років популярний у Франції, Німеччині, Італії та інших країнах Європи. Як правило, граніту робиться з концентрованих сумішей різних кавових або фруктових ароматів. Улюблені смаки любителів граніти - це вишневий, апельсиновий, банановий, лимонний або полуничний.
Для приготування граніти використовується спеціальне обладнання, яке безперервно змішує солодку крижану суміш за допомогою повільно обертових лопатей - гранітор.
Гранітори - апарат, що охолоджує напої до нульової температури і підтримує їх у стані" мокрого снігу "або м'якого льоду.
Охолоджені напої дуже низької температури використовуються у створенні морозива та інших холодних десертів, при приготуванні коктейлів, адже деякі моделі граніторів здатні працювати не тільки з соками, але і з алкогольними напоями. Гранітор - це обладнання для кафе морозива, бару або точки фаст-фуду.
Пристрій гранітора досить простий: апарат складається з міцного корпусу і, встановлених на корпусі, знімних прозорих ємностей. Ємності гранітора обладнані спеціальним охолоджуючим елементом. Перемішуючий пристрій з пластику безперервно обертається навколо цього охолоджуючого елемента. Кількість ємностей може варіюватися в залежності від моделі і виробника. Найбільш популярні автомати з продажу морозива з однією, двома або трьома ємностями. Місткість ємностей в середньому зустрічається від 3 до 10 літрів. У кожну з ємностей можна заливати різну сировину. Всі контейнери в основному прозорі, завдяки чому можна спостерігати процес приготування льоду. Ця особливість сприяє залученню клієнтів.
Розведена водою суміш для виробництва граніти або вже готова сировина заливається в контейнер гранітора, де воно починає охолоджуватися. Після досягнення точки фазового переходу, сировина починає кристалізуватися. Обертовий перемішуючий пристрій знімає заморожений продукт з охолоджуючого циліндра гранітора з температурою приблизно 2-4 ° C, тим самим не дозволяючи утворюватися великим шматочкам льоду і одночасно злегка збиваючи заморожений десерт. На виході виходить снігоподібна маса.
Апарат для виробництва морозива на приготування напою витрачає не більше 25 хвилин, повний час приготування граніти становить приблизно 35 хвилин.
Компанія "Комплекс Проект" представляє холодильне обладнання для морозива від європейських виробників: MINIGEL, Bras, Inоksan, EWT INOX, UGOLINI. Купуйте апарат для виробництва морозива з доставкою по Україні.
В наявності
В наявності